Arrow Fat Left Icon Arrow Fat Right Icon Arrow Right Icon Cart Icon Close Circle Icon Expand Arrows Icon Facebook Icon Instagram Icon Pinterest Icon Hamburger Icon Information Icon Down Arrow Icon Mail Icon Mini Cart Icon Person Icon Ruler Icon Search Icon Shirt Icon Triangle Icon Bag Icon Play Video
  • Behind the Brand by Pussycat and Bird
  • Post author
    Anneke Torenstra

Behind the Brand by Pussycat and Bird

Behind the Brand: Kids to Kids

Melanie von Muhlen & Anneke Torenstra kunnen met elkaar lezen en schrijven. Zelf noemen ze het ‘een goed huwelijk’ en Kids to Kids ‘een kindje’.

En net zoals in elk goed huwelijk geven ze elkaar de ruimte. Anneke: “We weten van elkaar dat we er voor de volle 100% voor gaan, dus laten we elkaar vrij. ”

 

Kids to Kids baby essentials
Melanie (33) reisde al vroeg de wereld over. Ze werd geboren in Colombia en woonde jarenlang in Indonesië, tot ze op haar zesde verhuisde naar Eindhoven. En omdat reizen in haar bloed zit, nam ze met haar vriend Job (die inmiddels haar man is,) de stap om een aantal jaar in Australië te wonen. Tegenwoordig woont Melanie met Job, zoon Oliver (3) en dochter Filipa (1,5) in Muiderberg. Anneke (32) is geboren en getogen in Naarden. Ze woont met haar verloofde Olivier en dochtertje Jackie (1) in Amsterdam. In 2018 stapt ze in het huwelijksbootje.

Kenden jullie elkaar al goed voordat jullie samen in mei 2015 aan dit avontuur begonnen?
Anneke: “We leerden elkaar kennen tijdens onze studies Internationale Organisatie & International Betrekkingen en International Business and Languages in Groningen. Melanie verhuisde daarna met haar vriend naar Australië en we hielden via via contact met elkaar, omdat we in dezelfde vriendengroep zaten.”

 

Melanie; eigenlijk is Kids to Kids ontstaan in Australië. Hoe kwam dat zo?
“In Australië ging ik baby- en kinderkleding uit Portugal importeren, die ik op markten verkocht. Mijn vriend hielp mij, wanneer hij niet moest werken. En dan stonden we daar, om zes uur ’s ochtends. We leefden het leven van marktkooplui.”

 

We weten alles van elkaar. Je ziet elkaar natuurlijk elke dag.

 

Hoe is vervolgens de stap gezet om samen Kids to Kids te beginnen?
Anneke: “Toen Melanie terugkwam naar Nederland vertelde ze over Kids to Kids, waarmee ze was begonnen in Australië. Dat deed ze met zóveel passie! Maar ze wilde het niet alleen doen. Ik was op dat moment net op een punt aanbeland dat ik iets voor mezelf wilde doen. Ik had nog geen kinderen en mijn vader was net overleden. Hij was altijd een ondernemer geweest. Dit was voor mij hét moment om voor mezelf en mijn geluk te kiezen. Melanie en ik hebben elkaar kritische vragen gesteld om te kijken of we op een lijn zaten. En dat bleek zo te zijn. Mei 2015 zijn we officieel met Kids to Kids gestart.”

 

Kids to Kids baby essentials

 

Hoe omschrijven jullie de stijl van Kids to Kids?
Melanie: “Een collectie met een Zuid-Europese minimalistische sfeer.” Anneke: “Unisex, klassiek en van hoogwaardige kwaliteit. Zo zijn onze essentials gemaakt van zacht, geborsteld katoen. Baby’s mogen baby zijn.”

 

Wat voegt Kids to Kids volgens jullie toe aan het aanbod in kindermerken?
Anneke: “We misten een basisassortiment in een unisex, klassieke, tijdloze stijl. Het merk is dan ook veel meer dan alleen kleding. Het draait om essentiële basics die je de eerste twee jaar voor je kindje nodig hebt. Een hoes voor het voedingskussen, verschoonmatje, hydrofiele doeken, handdoekjes; noem maar op. Je kunt bij ons nagenoeg de hele uitzet kopen.”

 

Kids to Kids baby essentials

 

Jullie heb ook aanbod voor de moeders. Waar bestaat dat uit?
Melanie: “We helpen moeders om een warm nest te creëren. Voor hen hebben we mooie shirt dresses en kimono’s, maar ook fijne dekbedden en gaan we deze lijn in de nabije toekomst verder uitbreiden.”

 

Wat is de filosofie achter jullie merk?
Melanie: “We vinden het belangrijk dat de producten op een goede manier gemaakt worden. Alles wordt in een heel klein fabriekje in Portugal met de hand gemaakt, echte ambachtslieden met liefde voor hun vak. Ons label is Fair Trade en binnen de komende maanden zullen we de overstap maken naar Fair Trade én biologisch. Daarnaast testen we alles eerst heel goed op onszelf en onze kinderen. Comfort staat bovenaan.” Anneke: “Inspired by our own experiences.”

 

Kids to Kids baby essentials
Kids to Kids baby essentials

 

Van een vriendschap waarbij jullie elkaar af en toe zagen, spreken jullie elkaar nu dagelijks. Gaat dat altijd goed?
Melanie: “Anneke is nu een van mijn beste vriendinnen. Doordat we elkaar elke dag zien, weten we alles van de ander.” Anneke: ”Het is ook een soort huwelijk.” Melanie knikt: “Een goed huwelijk. We hebben ook nog nooit ruzie gehad.” Anneke: “We geven elkaar de ruimte. Dat kan, omdat we van elkaar weten dat we er allebei voor 100% in zitten.”

 

Hoe verdelen jullie de taken?
Anneke: “Melanie is de ontwerpster en regelt daarbij de productie en logistiek. Ik doe de commerciële kant; communicatie, marketing en webshop.” Melanie: “Anneke is daar ook veel beter in. Ik blijf liever op de achtergrond.” Anneke: “Terwijl de grap is dat de kern juist bij Melanie ligt. Het is haar Portugese verhaal. Maar dat is een verhaal dat ik graag wil vertellen.”

We geven elkaar de ruimte.

Anneke, wat waardeer je van Melanie op zakelijk en persoonlijk vlak?
“Haar authenticiteit, zowel zakelijk als privé. En haar passie. Haar familie en gezin is alles voor haar. Net als Kids to Kids, haar derde kindje. Het is haar identiteit die ze erin gooit. Ze let heel erg op de details en kwaliteit.” 

 

Melanie, wat waardeer je van Anneke op zakelijk en persoonlijk vlak?
“Anneke heeft enorm veel energie. Ze is super gepassioneerd en heel goed in de dingen die ze aanpakt. Daar kan ik wel eens tegenop kijken. En ze is heel lief, attent en zorgzaam. Ik kan mij geen beter iemand wensen.” Anneke: “Ah, dat heb ik bij jou ook!”

 

Kids to Kids baby essentials
Kids to Kids baby essentials

Wat is jullie persoonlijke favoriete Kids to Kids item?

Melanie: “De grote XL hydrofiele doek. Daar lig ik samen met mijn kinderen op in de zomer. Ook gebruikte ik de doek in het wiegje als onderlaken en voor het inbakenen.” Anneke: “Ik kan niet zonder de hydrofiele doeken en gebruik er wel vier per dag. Daarnaast is de portable verschoonmat ideaal en een pyjama die je van top tot teen dicht ritst ook. Onverwoestbaar en superzacht, hoe vaak ik het ook was.”

 

Wat is een must have voor deze zomer?
Anneke + Melanie: “De XL swaddle. Ideaal voor op het strand. Een handdoek is vaak te stug, dit is een fijn, zacht materiaal. En de doek wordt ook niet warm.” Anneke: “En het verschoonmatje. Als je de baby erop legt, neemt het de eigen lichaamstemperatuur aan.” Melanie: “Verder ook het badschort voor de moeder. Dit is heel handig wanneer je jouw kindje in bad doet. Het schort valt niet af en zo kun je de baby heel goed afdrogen en warm houden.”

 

Wat kunnen we verwachten in de toekomst van Kids to Kids?
Nog heel veel! We zitten momenteel in een leuke en spannende fase waarover we binnenkort meer kunnen vertellen. Anneke + Melanie: “We krijgen nog meer prints in het assortiment. En omdat we er vraag naar hebben, gaan we nog meer doen met newborn sets en uitgebreide custom made cadeaupakketten. We doen daar ook lekkere thee bij en andere dingen, waarvan we uit onze ervaring weten dat het fijn is om te hebben.”

 

Inspired by your own experiences?
“Precies.”

 

Kids to Kids baby essentials
Bekijk hier het filmpje dat Pussycat and Bird voor ons maakte. 
Dit interview is geschreven door de lieve dames van Pussycat and Bird.  Check hun website voor meer leuke verhalen en inspiratie! 
  • Post author
    Anneke Torenstra